Sulje

Ajankohtaista

07.06.2017
Työnantajan päiväraha-asioinnissa siirrytään yhden tilin käyttöön

TYÖNANTAJAN PÄIVÄRAHA-ASIOINNISSA SIIRRYTÄÄN YHDEN TILIN KÄYTTÖÖN

Vuoden 2018 aikana Kela maksaa työnantajalle päivärahat, vuosilomakustannuskorvauksen ja perhevapaakorvauksen yhdelle pankkitilille. Nykyisin työnantaja ilmoittaa tilinumeron jokaisessa etuushakemuksessa ja tilinumeron muuttaminen on varsinkin isoilla työnantajilla ollut aikaa vievää. Muutoksella valmistaudutaan työnantajan jouhevampaan asiointiin ja myös tulorekisteriin.

Työnantaja voi helpottaa uuteen käytäntöön siirtymistä ilmoittamalla nykyisissä hakemuksissa aina saman tilinumeron. Jos Kela on jo ennen muutosta maksanut kaikki työnantajan päivärahaetuudet samalle pankkitilille, tämä tilinumero näkyy työnantajan asiointipalvelussa hyvissä ajoin ennen muutoksen voimaantuloa. Jos taas työnantajalle on maksettu etuuksia useille pankkitileille tai työnantaja hakee etuutta ensimmäistä kertaa, Kela pyytää tilinumeron ennen etuuden ratkaisua. Jatkossa työnantaja voi valtuutuksen (Katso-roolin) avulla rajata, kenelle myöntää oikeuden tilinumeron ilmoittamiseen.

Muutos vaikuttaa sairaus- ja osasairauspäivärahan, luovutus- ja tartuntatautipäivärahan, kuntoutusrahan sekä erityisäitiys, äitiys-, isyys- ja vanhempainrahan, vuosilomakustannuskorvauksen ja perhevapaakorvauksen maksamiseen työnantajalle.

Työnantajakohtaiseen tilinumeroon siirtymisestä kerrotaan tarkemmin, kun aikataulu tarkentuu.

Lisätietoja:
Kela:
http://www.kela.fi/ajankohtaista-tyonantajat/-/asset_publisher/Y8xAYtXxE3Kt/content/tyonantajan-paivaraha-asioinnissa-siirrytaan-yhden-tilin-kayttoon?_101_INSTANCE_Y8xAYtXxE3Kt_redirect=%2Fajankohtaista-tyonantajat

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset asiat talous- ja henkilöstöhallinnossa sekä Certian viimeisimät kuulumiset

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä

Palvelupyynnöt Certialle tehdään Service Desk–
järjestelmän kautta osoitteessa:
https://portti.certia.fi

Vaasa: Silmukkatie 4, 65100 Vaasa
Joensuu: Rantakatu 23, 80100 Joensuu
    
info@certia.fi