Sulje

Ajankohtaista

14.06.2017
Certia valmistautuu tietosuoja-asetuksen tuloon

CERTIA VALMISTAUTUU TIETOSUOJA-ASETUKSEN TULOON

Kevään 2017 aikana Certia on aloittanut uuden EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisten toimien valmistelun. Uusi tietosuoja-asetus tulee voimaan toukokuussa 2018 ja se tulee vaikuttamaan laajasti eri organisaatiotasoilla, mm. projektitoiminnassa ja palvelujen ulkoistustilanteissa tietosuojanäkökulma tulee ottaa huomioon entistä laajemmin.

Henkilötietorekisterit kartoitettu
Certia on tehnyt henkilötietorekisterin kartoituksen Certian järjestelmissä olevien rekistereiden osalta. Olennaiset henkilörekisterit on luokiteltu ja tiettyjä jatkotoimenpiteitä on tunnistettu rekisteröidyn oikeuksien turvaamiseksi.

Sopimusmuutokset työn alla
Sopimusmuutosten osalta Certia on keskustellut alustavasti toimittajien kanssa tietosuoja-asetuksen vaatimuksista alihankintasopimuksissa. Asiakkuussopimuksiin tulevat muutokset ovat myös työn alla.

Tietosuojaselosteiden päivittäminen
Tietosuojaselosteiden osalta Certia pyrkii olemaan yliopistojen tukena uusien vaatimusten mukaisten selosteiden laatimisessa. Certia voi laatia yhteisten rekistereiden osalta tietosuojaselosteen, mikäli yliopisto rekisterinpitäjänä näin haluaa. Tällaisia ovat esimerkiksi SAP-järjestelmän käyttäjähallinta ja toimittajarekisteri.

Henkilötiedon käsittelyn dokumentointi
Osana sisäänrakennettua ja oletusarvoista tietosuojaa Certia on dokumentoimassa henkilötietojen käsittelyyn liittyviä prosesseja ja toimintaperiaatteita.

Yhteistyötä yliopistojen kanssa tiivistetään
Certia tulee olemaan yhteydessä yliopistojen tietosuojavastaaviin jatkotoimenpiteistä sopimiseksi. Sovittavia asioita ovat esimerkiksi tietosuojaselosteiden laatiminen, prosessi tietosuojaloukkauksista ilmoittamiseen ja yhteiset pelisäännöt rekisteröityjen oikeuksien varmistamiseksi.

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset asiat talous- ja henkilöstöhallinnossa sekä Certian viimeisimät kuulumiset

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä

Palvelupyynnöt Certialle tehdään Service Desk–
järjestelmän kautta osoitteessa:
https://portti.certia.fi

Vaasa: Silmukkatie 4, 65100 Vaasa
Joensuu: Rantakatu 23, 80100 Joensuu
    
info@certia.fi