Sulje

Ajankohtaista

12.12.2017
Varastonhallinnan ratkaisu osaksi yliopistojen SAP-järjestelmää

VARASTONHALLINNAN RATKAISU OSAKSI YLIOPISTOJEN SAP-JÄRJESTELMÄÄ

SAP varastonhallinta on ratkaisu, jolla hallitaan nimikkeiden tilaamiseen ja varastointiin liittyviä prosesseja. Nimikkeellä tarkoitetaan SAP-järjestelmässä yhtä tuotetta, eli varaston osalta esimerkiksi kemikaalia tai tarviketta. Certia on toteuttanut yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Turun yliopiston kanssa varastonhallinnan projektin, jossa varastonhallinnan ratkaisu otettiin osaksi yliopistojen SAP-järjestelmää. Perustana ratkaisussa on käytetty SAP-järjestelmän materiaalihallinto-moduulia.

Ratkaisu kattaa varastonhallinnan kokonaisuuden
Toteutetun ratkaisun avulla voidaan hoitaa koko varastonhallinnan kokonaisuus nimikkeiden hallinnasta tarvesuunnitteluun ja inventointiin. Järjestelmässä ylläpidetään varastossa olevia nimikkeitä ja voidaan seurata nimiketasolla varaston tilannetta. Osana varastonhallintaa hoidetaan tilausprosessi hyväksytystä hankintaehdotuksesta kirjanpitokirjaukseen, lisäksi voidaan inventoida sekä raportoida muun muassa varaston arvoa ja määrää.

Ratkaisuun kuuluu myös mobiilipäätteellä käytettävä nouto-sovellus, jolla kerätään tietoa nimikkeiden noudoista kustannuskohdistuksia varten.

Käyttöliittymä käyttäjän tarpeen mukaan
Certian järjestelmäprojekteissa haetaan aina loppukäyttäjälle helppoa ja vaivatonta ratkaisua, ja niin myös varastonhallinnan ratkaisussa. Varastonhallintaa käytetään joko SAP-taustajärjestelmän tai portaalisovelluksien kautta. Pääosa portaalisovelluksista toimii myös mobiililaitteissa.

Portaalisovelluksien kautta ovat käytettävissä keskeiset varastotoiminnot:

  • vastaanotto
  • luovutus
  • oston työpöytä
  • korjausinventointi
  • tilauksen luonti
  • raportointi

Tukitoimintoja, kuten nimikkeiden ylläpito ja varastosiirrot, käytetään SAP-taustajärjestelmän kautta.

Varastonhallinnan ratkaisu asiakkaiden käytettävissä
Varastonhallinnan ratkaisu on ollut Tampereen yliopiston ja Turun yliopiston käytössä kesästä 2017 lähtien ja toiminnallisuus on laajennettavissa myös muiden Certain asiakasyliopistojen käyttöön.

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset asiat talous- ja henkilöstöhallinnossa sekä Certian viimeisimät kuulumiset

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä

Palvelupyynnöt Certialle tehdään Service Desk–
järjestelmän kautta osoitteessa:
https://portti.certia.fi

Vaasa: Silmukkatie 4, 65100 Vaasa
Joensuu: Länsikatu 15, 80110 Joensuu
Vantaa: Teknobulevardi 3-5, 01530 Vantaa
    
info@certia.fi