Sulje

Ajankohtaista

19.06.2018
Mepco-järjestelmän käyttöä laajennetaan

MEPCO-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÄ LAAJENNETAAN

Palkanlaskennan toiminnallisuudet käytössä neljällä yliopistolla
Vuoden 2017 alun jälkeen jo neljä yliopistoa on ottanut käyttöön Mepcon palkanlaskennan toiminnallisuudet, viimeisin käyttöönotto tehtiin 1.5.2018, kun Lappeenrannan teknillinen yliopisto siirtyi käyttämään Mepcon palkanlaskentaa. Kaikki neljä käyttöönottoprojektia ovat valmistuneet aikataulussa, kiitos siitä kuuluu sekä yliopistojen asiantuntijoille että Certian projektihenkilöille!

Mepcon palkanlaskentajärjestelmän avulla saadaan yhtenäistettyä toimintatapoja ja vähennettyä manuaalityötä. Järjestelmä tuo kustannustehokkuutta sekä asiakkaalle että Certian palvelutuotantoon, kun pitkälle automatisoitu järjestelmä mahdollistaa prosessien kehittämisen. Palveluportaali tukee kehittynyttä järjestelmää ja samalla parannetaan merkittävästi loppukäyttäjän käyttökokemusta. Työntekijä pääsee itse katsomaan palveluportaalista työsuhdetietojaan ja ilmoittamaan lomiaan helposti ja joustavasti. Esimies pääsee saman portaalikäyttöliittymän kautta katselemaan työntekijöiden työsuhdetietoja ja hyväksymään lomia.

HRM-toiminnallisuudet kehityksen kohteena
HR-järjestelmien kehityshankkeet jatkuvat palkkamoottorin kehittämisen jälkeen Mepcon HRM-toiminnallisuuksien kehitys- ja käyttöönottoprojekteilla. Mepcon ratkaisussa palkka- ja HR-toiminnallisuudet ovat samassa järjestelmässä. Yhtenäinen järjestelmä parantaa käytettävyyttä ja tehokkuutta, kun kaikki tiedot ovat saatavilla samasta käyttöliittymästä. Mepcon HRM-toiminnallisuuksien käyttöönottoprojektit ovat käynnistyneet keväällä 2018. Itä-Suomen yliopisto ja Taideyliopisto ottavat sekä palkanlaskennan että HRM-toiminnallisuudet käyttöön 1.1.2019.

Mepcon HRM-osion käyttöönotto tulee sähköistämään usean HR-prosessin, joka vielä tähän asti on ollut osittain paperinen. Certian toimiessa järjestelmäasiantuntijana, saadaan toteutettua yliopistoille toimiva ratkaisu, jolla voidaan tallentaa tiedot yhteen järjestelmään työntekijän, esimiehen ja HR-asiantuntijoiden nähtäväksi.

Mepco HRM-toiminnallisuudet sisältävät mm.

  • Uusien työsopimusten tekeminen
  • Poissaolojen ilmoittaminen ja peruminen
  • Sähköinen palkkiolomake
  • YPJ-keskustelut
  • Kehityskeskustelut
  • Varhaisen välittämisen malli
  • Tuntiopettajien ja -työntekijöiden laskutuslomake
  • Apurahan maksatuslomake
  • Etätyösopimus ja sopimus ulkomailla työskentelystä
  • KV-tiedot, kuten tiedot oleskeluluvista

Mepco käyttäjäpäivät syksyllä
Syksyllä pidetään Certian asiakkaille ensimmäiset Mepcon käyttäjäpäivät, jossa käydään yhdessä läpi järjestelmän käyttökokemuksia ja tulevaisuuden kehityskohteita. Jatkossa käyttäjäpäiviä pidetään säännöllisesti yhdessä järjestelmätoimittajan, asiakkaiden ja Certian kesken.

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset asiat talous- ja henkilöstöhallinnossa sekä Certian viimeisimät kuulumiset

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä

Palvelupyynnöt Certialle tehdään Service Desk–
järjestelmän kautta osoitteessa:
https://portti.certia.fi

Vaasa: Silmukkatie 4, 65100 Vaasa
Joensuu: Rantakatu 23, 80100 Joensuu
    
info@certia.fi