Sulje

Ajankohtaista

19.10.2018
Mepco käyttäjäpäivä keräsi yliopistojen hr-asiantuntijoita yhteen

MEPCO KÄYTTÄJÄPÄIVÄ KERÄSI YLIOPISTOJEN HR-ASIANTUNTIJOITA YHTEEN

Lokakuun alussa järjestettiin ensimmäinen Mepco käyttäjäpäivä, joka keräsi yhteen Certian henkilöstöhallinnon palveluita käyttävien asiakasyliopistojen asiantuntijoita keskustelemaan järjestelmän käyttökokemuksista ja tulevaisuuden kehityskohteista yhdessä Certian ja järjestelmätoimittaja Accountor HR Solutionsin kanssa.

Katre muuttaa viranomaisilmoittamisen perusteita myöten
Käyttäjäpäivän ensimmäisenä aiheena käsiteltiin kansallisen tulorekisterin käyttöönottoa 1.1.2019. Järjestelmätoimittajan näkökulmasta tuleva uudistus on todella suuri, kun koko viranomaisilmoitusten toimintatapa muuttuu. Tietojen ilmoittamisen aikataulun muuttuessa on erityisen tärkeää, että järjestelmässä olevat tiedot ovat ajan tasalla. Mepcoon toteutetaan laajempi ilmoitustapa, jolla ilmoitetaan Katreen palkkatietojen lisäksi vapaaehtoisia tietoja kuten poissaolojaksoja. Katren myötä tuleva järjestelmäkehitys on palkanlaskennan käytössä 1.1.2019.

Palkkatoiminnallisuutta kehitetään yhteisen tarpeen mukaan
Käyttäjäpäivillä käytiin läpi palkkatoiminnallisuuksia käyttäviltä asiakkailta tulleita kehitysehdotuksia ja niiden toteutusmahdollisuuksia. Esiin tuli myös uusia kehitystarpeita, jotka palvelevat kaikkia Mepcoa käyttäviä asiakkaita. Tämänkin kehityksen osalta yhteistyössä on voimaa ja käyttäjäpäivillä sovittiinkin asiakkaiden yhteisestä palaverista, jossa määritellään tarkemmin kehityskohteita.

HRM-kokonaisuus esittelyssä
Käyttäjäpäivillä päästiin myös kurkistamaan Mepcon HRM-toiminnallisuuksia, joiden ensimmäinen käyttöönotto on 1.1.2019, kun Itä-Suomen yliopisto aloittaa Mepco HR- ja palkkajärjestelmän käytön. Demossa nähtiin sekä työntekijän, esimiehen ja HR-asiantuntijan toiminnallisuuksia Mepcon portaalissa. Uudet toiminnallisuudet herättivät kovasti mielenkiintoa ja vielä pidempää demoa toivottiin seuraaville käyttäjäpäiville.

Sähköinen palkkiolomake osana järjestelmäkehitystä
Sähköinen palkkiolomake on ollut osa Mepco HRM-kehitysprojektia. Tavoitteena on saada käyttöön sähköinen lomake, joka kiertää ulkorajapinnassa palkkionsaajan allekirjoitettavana ja palaa yliopistolle asiatarkastukseen ja hyväksyntään. Sähköinen palkkiolasku on ollut jo aiemmin kehityslistalla ja nyt järjestelmämuutoksen myötä sen kehittäminen asiakkaiden käyttöön on mahdollista.

Yhteinen järjestelmä ja yhteinen kehitys
Kuten Certian kaikissa järjestelmissä, myös Mepcossa haetaan yhteistä ratkaisua, jolla saadaan käyttäjäystävällinen ja toimiva järjestelmä yliopistojen loppukäyttäjien ja asiantuntijoiden käyttöön. Mepcoon tehtävä kehitys on kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Yhteisillä käyttäjäpäivillä päästään keskustelemaan kehityskohteista ja pohtimaan tulevaisuuden ratkaisuja. Osallistujilta käyttäjäpäivä sai positiivisen palautteen ja tulemme järjestämään vastaavia päiviä myös jatkossa!

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset asiat talous- ja henkilöstöhallinnossa sekä Certian viimeisimät kuulumiset

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä

Palvelupyynnöt Certialle tehdään Service Desk–
järjestelmän kautta osoitteessa:
https://portti.certia.fi

Vaasa: Silmukkatie 4, 65100 Vaasa
Joensuu: Rantakatu 23, 80100 Joensuu
    
info@certia.fi