Sulje

Ajankohtaista

14.11.2018
Certian SAP-järjestelmän tietokanta päivitetty Hana-versioon

CERTIAN SAP-JÄRJESTELMÄN TIETOKANTA PÄIVITETTY HANA-VERSIOON

Kesän ja syksyn alla Certian SAP-järjestelmään on tehty päivityksiä konepellin alla, kun aiemmin käytössä ollut Oracle-tietokanta on päivitetty Hana-tietokantaan. Valmistelutyö tietokantapäivitykseen aloitettiin kehitysjärjestelmässä maaliskuussa ja testijärjestelmien tietokannat päivitettiin kesäkuussa. Tuotantojärjestelmiin tietokantapäivitykset tehtiin alkusyksyn aikana järjestelmäkokonaisuus kerrallaan ja tällä hetkellä koko SAP-järjestelmä toimii Hana-tietokannalla.

Hana-tietokanta lukee kiintolevyn sijaan muistista
SAP Hana –tietokannan toiminta perustuu siihen, että tieto luetaan kiintolevyn sijaan palvelimen muistista. Järjestelmässä käytössä olevat tietokantataulut luetaan suoraan muistista, jolloin tietokannan käyttö on nopeampaa. Tietokantapäivitys mahdollistaa jatkossa myös esimerkiksi sovellusten vaihtamisen SAP S4/Hana –versioon.

Käyttäjälle muutos näkyy suorituskyvyn parannuksena
Tietokantapäivitys näkyy käyttäjille suorituskyvyn parannuksena. Erityisesti muutos on vaikuttanut SAP raportointiin, jossa tietokannan vasteaika on lyhentynyt kuudesosaan aiemmasta. Talouden osalta vasteaika on puolittunut. Lisäksi muutos mahdollistaa useamman käyttäjän yhtäaikaisen käytön ilman, että järjestelmän suorituskyky muuttuu.

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaiset asiat talous- ja henkilöstöhallinnossa sekä Certian viimeisimät kuulumiset

Tilaa uutiskirje

Ota yhteyttä

Palvelupyynnöt Certialle tehdään Service Desk–
järjestelmän kautta osoitteessa:
https://portti.certia.fi

Vaasa: Silmukkatie 4, 65100 Vaasa
Joensuu: Rantakatu 23, 80100 Joensuu
    
info@certia.fi