Keväällä 2019 päätökseen saadun kilpailutuksen myötä yliopistojen ja Certian laskuoperaattori muuttuu. Uusi laskuoperaattori on TeliaSonera Finland Oyj. Certia on aloittanut käyttöönottoprojektin uuden toimittajan kanssa keväällä 2019 ja operaattori vaihtuu marraskuun aikana.

Verkkolaskujen määrää pyritään nostamaan
Käyttöönottoprojektin ja uuden operaattorin myötä verkkolaskujen määrää pyritään nostamaan. Tässä tärkeä osa on myös yliopistojen tilaajilla, jotta annetaan toimittajille oikeat tiedot laskutusosoitteesta. Verkkolaskuilla paitsi säästetään ympäristöä vähentämällä paperia, saadaan myös hyödynnettyä automatisointia ostolaskuprosessissa. Verkkolaskuilta voidaan poimia ohjelmistorobotiikkaa hyödyntäen toimittajien tiedot ja perustaa uudet toimittajat järjestelmään täysin ilman manuaalityötä. Lisäksi laskuja voidaan esitiliöidä ja siirtää oikeille asiatarkastajille Marttiin rakennettuja sääntöjä hyödyntäen. Verkkolaskun kustannukset ovat myös huomattavasti pienemmät, kun ei tarvita erillisten skannausta, kuten paperilaskuissa.

Toimittajaportaali toimittajien verkkolaskujen lähettämiseen
Mikäli toimittajalla ei ole käytössään verkkolaskumahdollisuutta omissa järjestelmissään, on näille toimittajille käytössä TeliaSoneran verkkolaskuportaali. Toimittaja rekisteröityy verkkolaskuportaaliin, täyttää laskun tiedot portaalissa ja voi lähettää laskun verkkolaskuna yliopistolle tai Certiaan.

Laskutusosoitteen muutoksesta viestitty toimittajille
Viimeisen vuoden aikana laskuttaneille yliopistojen ja Certian toimittajille on lähetetty tieto laskutusosoitteen muutoksesta. Uudet laskutusosoitteet löytyvät myös yliopistojen ja Certian www-sivuilta.