Aboa Events jalostaa tiedekonferensseista kokonaisvaltaisia kokemuksia

Aboa kongressi- ja tapahtumapalvelut Oy siirtyi Certian omistukseen maaliskuussa 2023. Tapahtumapalvelut fuusioitiin vuodenvaihteessa Certiaan ja markkinoidaan nimellä Aboa Events.

Aboa Events järjestää pääasiassa kansainvälisiä tieteellisiä konferensseja ja niihin liittyvää sosiaalista ohjelmaa, kuten gaalaillallisia ja vapaa-ajan aktiviteetteja. Kokenut tiimi tuottaa vuosittain myös mm. yleisötapahtumia sekä koulutus- ja rekrytointitapahtumia. Lisäksi akateemiset juhlat, kuten tohtoripromootiot, ovat tulleet tutuiksi viime vuosina.

— Ammattimaisesti ja vastuullisesti toteutetut tapahtumat tuovat tieteen ja tutkimuksen ympärille positiivista nostetta ja vahvistavat tiedeyhteisöjen, yliopistojen ja koko alueen brändiä, sanoo Aboa Eventsin johtajana toimiva Gunilla Sjöberg.

Tapahtuma-ala muutoksessa

Viime vuoden suosituin tapahtumaformaatti yleisesti oli fyysiset tapahtumat.

—Tänä vuonna ovat hybridit ja virtuaaliset tapahtumaformaatit jälleen nousussa. Multi-hub-tapahtumat ovat herättäneet kiinnostusta kansainvälisten konferenssien järjestäjissä. Nykyään halutaan, että tapahtumat ovat saavutettavia laajalle yleisölle. Tapahtuman formaatista riippumatta Aboa-tuotantojen lähtökohta on vastuullisuus.

Tapahtuma-ala muuttuu jatkuvasti. Pandemian aikana tapahtumatekniikka kehittyi nopeasti ja tapahtuma-alustat otettiin laajasti käyttöön.Uusin tulokas on tekoäly.

—Tekoäly tekee tuloaan vauhdilla ja sitä hyödynnetään tapahtumatuotannoissa sekä luovissa että hallinnollisissa prosesseissa. Olemme omistajavaihdoksesta saakka panostaneet sekä toiminnan että palveluvalikoiman kehittämiseen. Haluamme tarjota asiakkaille joustavia ja kustannustehokkaita palveluita hyödyntämällä uusinta tekniikkaa joka tuotantovaiheessa.    

Sujuvat järjestelyt kruunaavat mieleenpainuvan ohjelman

Vaikuttavien tapahtumien järjestäminen vaatii monipuolista osaamista. Aboan raikkaat ideat ja pitkä kokemus yhdistettynä järjestäjien oman tieteenalan erikoisosaamiseen takaavat osallistujille vaikuttavan tapahtumakokemuksen. Palautteista käy ilmi, että laadukkaan tieteellisen sisällön lisäksi kävijöille merkittäviksi asioiksi nousevat myös sujuvat järjestelyt.

—Monipuolisen ohjelmasisällön lisäksi on tarjottava mahdollisuuksia interaktiivisuuteen ja verkostoitumiseen. Tapahtumasovellusten avulla tehostetaan osallistujien välistä vuorovaikutusta.  Perinteisten illallisten ja retkien lisäksi tulemme näkemään uusia konsepteja sosiaalisissa ohjelmissa. Moni järjestäjä haluaa tarjota kansainvälisille osallistujille ainutlaatuisen luontokokemuksen.

Onnistuneiden tiedetapahtumien kautta voidaan vaikuttaa paljon mielikuvaan, mikä Suomesta ja suomalaisesta osaamisesta annetaan eri alojen huippuosaajille ja asiantuntijoille.

Certian roolina on tukea kasvutavoitteita

Aboa Eventsin tavoitteena on laajentaa asiakaskuntaa ja järjestää korkealuokkaisia tiedetapahtumia eri puolilla Suomea. Osana Certiaa Aboan palvelut tulevat lähemmäksi nykyisiä Certian asiakkaita.

—Tapahtuminen kulurakenteiden hyvä hallinta on tärkeä osa kilpailukykyistä tapahtumajärjestämistä. Certia tuo mukaan tiedolla johtamisen työvälineitä, jotka auttavat kustannustehokkaiden palveluiden kehittämisessä. Nykyiset asiakkaamme ovat myös Aboan kohderyhmää. Olemme iloisia siitä, että Aboan tapahtumapalveluiden myötä meillä on mahdollisuus tarjota kaikille asiakkaillemme strategisia tavoitteita tukevaa lisäpalvelua. Tapahtumia voidaan nyt toteuttaa pitkäjänteisesti ja vastuullisesti korkeakoulujen ja yliopistojen tarpeisiin erikoistuneen kumppanin kanssa, Certian tj Ulla Laalo toteaa.

Sjöberg on mielissään siitä, että Aboa Eventsin palveluille on kysyntää.

—Onnistuneet tapahtumajärjestelyt toimivat palvelumme parhaimpana markkinointina. Hyvä maine ja luottamus kantaa pitkälle ja tuo uusia asiakkaita. 

Tilaa uutiskirje