Johanna Puumala on metsässä koiransa kanssa.

Tunti liikettä työajalla on ilon ja jaksamisen lähde

Johanna Puumala on innostunut liikkumaan työnantajan tarjoamalla viikoittaisella liikuntatunnilla: toisinaan hän juoksee metsässä, toisinaan pyöräilee parinkymmenen kilometrin lenkin toimistolle. Liikunnan riemua on päästy jakamaan myös yhdessä työkavereiden kanssa.

Certian työyhteisö on intoutunut tänä vuonna toden teolla liikkumaan työajalla yhdessä ja erikseen. Keskiviikkoliikunta syntyi työntekijöiden toiveesta. Aiemmin yrityksellä oli käytössä taukoliikuntasovellus, joka kuitenkin jäi niin vähälle käytölle, että siitä päätettiin luopua.
– Meiltä kysyttiin suoraan, mitä haluaisimme tilalle. Moni ehdotti, että olisi hienoa, jos työajasta saisi käyttää tunnin viikossa liikkumiseen, kertoo Puumala, jokatyöskentelee Certialla palkkapalveluissa sovellusasiantuntijoiden esihenkilönä.

Myönteinen päätös asiasta tehtiin, ja säännöt sovittiin työntekijöitä kuunnellen. Pian Certian henkilökunta lähtikin kokeilemaan liikkumista niin yhdessä kuin erikseen.

Lajikokeilut innostavat liikkumaan yhdessä

Keskiviikkoliikunnan ideaan kuuluu, että Certia edistää myös työyhteisön yhteisöllisyyttä tarjoamalla tutumiskertoja eri lajeihin pienissä porukoissa.

Johanna Puumala pyörän selässä.

– Toiset ovat esimerkiksi käyneet pelaamassa padelia. Minä taas olin mukana kokeilemassa avantouintia Vaasan Hietasaaressa. Jäinkin kerrasta koukkuun ja hankin kausikortin, Puumala nauraa.

Liikuntahetken voi hyödyntää joko aamulla tai iltapäivällä sovittujen kellonaikojen puitteissa. Toisinaan Certian väki joogaa toimistonsa alakerrassa iltapäivisin. Onpa kesällä myös intouduttu järjestämään yhteisiä aamu-uinteja ennen työpäivää.

Puumalaon myös Certialla tunnettu himoliikkujana. Keväällä hänet äänestettiin Vuoden sporttisimmaksi työpaikan tyky-tapahtumassa – ja ottaisipa moni innokkaan eräilijän myös autiolle saarelle mukaan samaisen tapahtuman äänestystuloksen perusteella.
– Harrastan vaeltamista Lapissa, ja moni tietääkin, että syksyisin työkalenteriini ilmestyy varaus syysvaellukselle ja kevättalvisin hiihtoretkelle. Minulle luonto on tärkeä latautumispaikka, Puumala sanoo hymyillen.

Vaikka Puumala itse liikkuu paljon vapaa-ajallakin, hän painottaa, että Certian Keskiviikkoliikunnassa on kyse matalan kynnyksen liikkumisesta, joka on tarkoitettu kaikille hengähdystauoksi keskelle kiireisiä työviikkoja.

– Tarkoitus on kannustaa liikkumaan myös niitä, jotka eivät ehkä ole vielä löytäneet liikunnan iloa. Liikkumisella on kuitenkin merkittävä vaikutus työssäjaksamiseen.

Etäpäiviä piristävät metsälenkit

Puumalan mielestä jokaisen vapaasti toteutettava liikuntahetki sopii Certialle erityisen hyvin, koska yrityksellä ollaan paljon töissä etänä. Se mahdollistaa monipuolisen liikunnan työpäivänkin aikana kotoa käsin, kun kaikki voivat hyödyntää liikuntahetkensä itselleen mieluisimmalla tavalla ja haluamanaan ajankohtana.

– Kesäisin saatan esimerkiksi lähteä juoksemaan metsään ja talvisin taas hiihtämään. Käyn yleensä toimistolla kerran viikossa, jolloin voin pyöräillä Merikaarrosta parinkymmenen kilometrin työmatkan työajalla, Puumala tiivistää.

Puumala jakaa liikunnan ilosanomaa myös somekanavissaan. Julkaisut ovat kirvoittaneet innostunutta palautetta:

– Moni on kommentoinut vievänsä keskiviikkoliikunnasta viestiä eteenpäin myös omalle työpaikalleen, mikä on ollut ihanaa kuulla. Onhan tämä nyt ihana hengähdystauko keskellä viikkoa! Puumala kertoo.

Tilaa uutiskirje