Kuusi yliopistoa hyödyntää uutta konsernilaskennan järjestelmäratkaisua

Certia toteutti vuoden 2018 aikana konsernilaskennan kokonaisuuden osaksi taloushallinnon SAP-järjestelmäratkaisua. Yliopistomaailman muuttuessa asiakkailta nousi esiin tarve konsernilaskennan järjestelmälle. Konsernilaskenta palvelee yhdistyvien korkeakoulujen tarpeita ja tarjoaa apuvälineen konsolidointiin ja laajamittaisempaan talouden seurantaan. Korkeakoulujen talouden järjestelmään peilaten tehty määrittely varmistaa sen, että toiminnallisuus on helposti käyttöönotettavissa Certian SAP-järjestelmän asiakkuuksille. Certian ratkaisussa on otettu huomioon myös SAPin ulkopuolisten tytäryhtiöiden saldojen käsittely osana konsolidointia.

Toiminnallisuutta hyödyntää kuusi yliopistoa

Vuoden 2018 aikana tehtiin määrittelyt, testaus, koulutukset ja toteutus konsernilaskennan ratkaisun osalta. Tällä hetkellä Certia valmistautuu kevään käyttöönottoon, kun Tampereen korkeakoulukonserni ottaa konsernilaskennan moduulin käyttöön ensimmäisenä SAP-konsernilaskennan asiakkaana.

Tampereen yliopiston lisäksi myös viisi muuta yliopistoa hyödyntää jo vuoden alusta alkaen SAP taloudessa käyttöönotettuja konsernilaskentaa helpottavia ominaisuuksia. Käyttöönotettavat ominaisuudet helpottavat konsernierien raportoimista kirjanpidosta ja mahdollistaa myös konsernilaskennan käyttöönoton kesken tilikauden.

Konsernilaskennan palvelu Certialta

Käyttöönotettavan järjestelmäratkaisun lisäksi Certia tarjoaa asiakkailleen konsernilaskennan palveluita laajemminkin. Certia hoitaa konserniyhtiöiden valmistelutoimenpiteet, eli emo- ja tytäryhtiöiden tapahtumien lataamisen ja sisäänluvun järjestelmään sekä täsmäytyksen kuukausittain. Lisäksi järjestelmä hoitaa automaattisesti tietyt eliminoinnit, mikä helpottaa konsernilaskennan suorittamista asiakkaan oman aikataulun mukaisesti.

Tilaa uutiskirje