Paikallisten yritysten tempaus tuotti Vaasan Ruoka-avulle alle viikossa 6500 euroa

Joukko Vaasan alueen yrityksiä lähti mukaan tempaukseen, jossa kerättiin varoja Vaasan Ruoka-avulle. Tempauksen ideoija, Certia Oy:n toimitusjohtaja Ulla Laalo, kuuli Vaasan Ruoka-avun rahapulasta ja päätti tarttua toimeen. Herea Oy innostui ajatuksesta ja otti osaa idean toteuttamiseen. Certian ja Herean lisäksi mukaan lähti viisi muutakin lahjoittajaa: Piccolo Group Oy, Liikuntakeskus LYKKE, CNC-Tekniikka Oy sekä kaksi nimettömänä pysyvää lahjoittajaa. Yritykset keräsivät Ruoka-avulle yhteensä 6500 euroa. Summalla pystytään rahoittamaan yhdistyksen toimintaa yli kuukauden ajan.

— Idea lähti halustamme kantaa kortemme kekoon oman alueemme asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi sekä kaupungin onnellisuusteeman toteuttamiseksi. Yritysten yhteiskuntavastuu ei saa olla vain korusanoja, vaan sen eteen on tehtävä konkreettisia tekoja. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pystyimme reagoimaan avuntarpeeseen näin nopeasti ja saimme alle viikossa kasaan hienon joukon lahjoittajia, Laalo iloitsee.

Vaasan Ruoka-apu kerää ja jakaa avuntarvitsijoille elintarvikkeita, jotka muuten joutuisivat hävikkiin. Elintarvikkeita saadaan 36 eri vähittäistavarakaupasta Vaasan alueella. Lisäksi yhdistys saa valmista ruokaa 16 eri koululta, Vaasan keskussairaalalta sekä muutamalta ravintolalta. Vaasan Ruoka-apu noutaa lahjoitettavat elintarvikkeet ja ruoat jokaisena arkipäivänä ja jakaa ne eri jakopisteillä yhdessä Vaasan Lähimmäisyhdistys ry:n, Vaasan helluntaiseurakunnan, Vaasan roomalaiskatolisen kappeliseurakunnan sekä Vaasan Keidas-seurakunta ry:n kanssa.

Vaasan Ruoka-apu rahoittaa toimintaansa sosiaali- ja terveysministeriön avustuksella, eri säätiöiltä saamillaan lahjoituksilla sekä omilla jäsenmaksuillaan. Loput yhdistyksen varoista, eli noin puolet sen yli 70 000 euron vuosittaisesta budjetista, tulevat yritysten ja yksityishenkilöiden lahjoituksista. Yhdistyksen puheenjohtaja John Åsvikin mukaan jokainen lahjoitettu euro moninkertaistuu noin kuuden euron arvoiseksi, sillä työtä ei tehdä palkatulla henkilökunnalla vaan vapaaehtoisvoimin.

— Meillä on viikoittain n. 70–80 työntekijää, ja he kaikki ovat vapaaehtoisia. Pakkaamme ruokia kasseihin joka arkipäivä aamukahdeksasta eteenpäin. Kasseja tulee päivässä noin 160 kappaletta, ja niillä ruokitaan viikoittain noin 900 henkilöä. Kassien jakamisella on ruoan saannin lisäksi myös sosiaalinen merkitys – me saatamme olla avuntarvitsijan päivän ainut kohtaaminen toisen ihmisen kanssa. Moni pystyy myös ostamaan esimerkiksi lääkkeensä sen ansiosta, että jääkaappiin on jo tullut meiltä täytettä. Työllämme ja saamillamme lahjoituksilla on siis suuri merkitys paitsi yhteiskunnalle, myös yksilöille.

Tue sinäkin Vaasan Ruoka-avun tärkeää toimintaa tekemällä yksittäinen lahjoitus, ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi 15 euron kuukausihintaan.

Vaasan Ruoka-apu/Mathjälp Vasa ry                                                                       

Tilinumero: FI 25 4958 0010 0700 47  

Jäsenasiat:

Stina Frejman

stina.frejman@gmail.com

puh. 0505539649

 

Tilaa uutiskirje