Palkanlisää monipuolisista työsuhde-eduista

Certian verkkosivuilla todetaan: ”Me tarjoamme kilpailukykyisen palkan ja edut”.  Mitä nämä työnantajan tarjoamat edut Certialla sitten ovat? Käydäänpä asiaa vähän tarkemmin läpi.

—Työsuhde-etumme ovat todella monipuoliset ja niiden euromääräinen arvo on merkittävä palkanlisä. Työnantajan tarjoamissa eduissa on kiinnitetty huomiota monipuolisuuteen niin, että mukana on laaja kattaus terveyteen, liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä etuja ja palveluita. Myös työajan joustavuutta ja etätyömahdollisuutta pidetään erittäin tärkeänä ja omaa hyvinvointia edistävänä etuna, kertoo Certian sisäisistä hallintopalveluista vastaava Satu Hjerppe.

Laajat työterveyspalvelut ja ylimääräinen sairauskuluvakuutus

Certialla on terveyden ylläpitämiseen ja mahdolliseen sairauksien hoitamista varten laajat työterveyspalvelut ja lisäksi sairauskuluvakuutus, joka kattaa työkykyvakuutuksen. Laajat työterveyspalvelut mahdollistavat henkilökunnan pääsyn pikaisesti hoitoon sairauden yllättäessä. Ylimääräinen sairauskuluvakuutus mahdollistaa myös erikoislääkärien palveluiden käyttämisen ja minimoi jonottamisen leikkausten tai tutkimusten osalta. Työkykyvakuutuksen ansiosta työntekijän ei tarvitse käyttää työterveyshuollossa lääkärikäynteihin tai hoitoihin lainkaan omaa rahaa.

Liikuntaa, kulttuuria ja hyvinvointia henkilöstöetujen muodossa

E-passi liikauttaa jokaista certialaista liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalveluiden pariin vuositasolla 400 €:n arvosta. Alun perin E-passia oli mahdollista käyttää ainoastaan liikunta- ja kulttuuripalveluihin, mutta nykyään E-passilla voi maksaa myös vaikkapa hyvinvointipalveluihin kuuluvan hieronnan tai hammashoidon.
Certialla järjestetään edelleen myös perinteisiä Tyky-päiviä, joita on muokattu vastaamaan nykyhetken tarpeita. Henkilökunta saa käyttää työajastaan viikoittain yhden tunnin liikunnan harrastamiseen keskiviikkoisin joko aamu- tai iltapäivällä.
Lisäksi certialaisilla on mahdollisuus polkupyörä -etuun.

—Halusimme järjestää Tyky-päiviä myös koronarajoitusten aikana ja kehitimme sitä varten oman mallimme pienryhmien muodossa. Pienryhmät saivat itse valita tyky-aktiviteetin ja käydä sen jälkeen yhdessä lounastamassa. Saamamme palaute oli niin hyvää, että jatkamme ”pienryhmä-tykyilyä” jatkossakin. Tyky-toimintaa järjestämme useamman kerran vuodessa.
Viikoittainen liikuntatunti on uusin etumme, joka on otettu käyttöön 1.11.2022. On mielenkiintoista nähdä, miten tätä etua tullaan hyödyntämään.  
Uutena etuna meillä on myös polkupyöräetu, jota moni on jo harkinnut ja osa on jo käyttänyt. Veikkaan, että tulevaisuudessa yhä useampi hankkii itselleen polkupyörän, jota kautta hyötyliikunnan määrä kasvaa.

Liukuvaa ja lyhennettyä työaikaa etänä tai toimistolla

Certialla on ymmärretty, että suuri osa hyvästä työkyvystä syntyy työn ja vapaa-ajan toimivasta kombinaatiosta. Siksi Certialla on käytössä laaja etätyömahdollisuus ja liukuva työaika.

—Meillä on erinomaiset mahdollisuudet tehdä etätyötä. Jos haluaa tehdä töitä pääosin etänä, riittää että kuukauden aikana käy neljänä päivänä toimistolla. Osa henkilökunnastamme hyödyntääkin tätä mahdollisuutta täysimääräisesti.

Työajan liukuma on määritelty klo 6–9.30 ja klo 14.30–18.30 välille. Liukuva työaika auttaa perheiden aamu- ja iltapäivärutiinien aikataulutuksessa, mahdollistaa ”virastoaikaan” tehtävien asioiden hoitamisen ja tuo joustoja vapaa-aikaan. Yrityksessä on mahdollista hakea myös lyhennettyä työaikaa, mikäli joku sellaista harkitsee. Työaikaan liittyvissä asioissa joustetaan, jos se ei haittaa palveluiden tuotantoa.

—Eri elämänvaiheissa voi tulla eteen tilanteita, jolloin ihmiset tarvitsevat enemmän aikaa joko itselleen tai läheisilleen. Työkyvyn ylläpitämisen kannalta on tosi hienoa, että tähänkin asiaan meillä suhtaudutaan myönteisesti. 

Yhteistä aamiaista joka toinen viikko

Etätyön määrän kasvaessa moni kaipaa kotikonttorilla yhteisiä lounas- ja kahvihetkiä sekä yhteisöllisyyttä työkavereiden kanssa. Certian toimistoissa Vaasassa, Tampereella ja Joensuussa järjestetään joka toinen viikko aamiaistapahtuma, joka kerää työntekijät yhteiselle aamiaiselle.

—Aamiaistapahtumat ovat olleet tosi suosittuja kaikilla paikkakunnilla. Kun etätyötä tekevät tulevat toimistolle, he tietävät, että aamiaispäivinä siellä tapaa varmasti muitakin. Lisäksi joka toinen viikko järjestetään paikallaolijoiden kesken pienet arpajaiset, joissa palkintona on lahjakortteja. Olemme huomanneet, että kattavien työsuhde-etujen lisäksi pienilläkin asioilla voidaan vaikuttaa viihtyvyyteen.   

Tilaa uutiskirje