Polkupyöräetu on koko perheen etu

Certia on tarjonnut henkilökunnalleen pyöräetua vuodesta 2022 lähtien. Edun ensimmäisen käyttöönottovuoden aikana etuun tarttui lähes 10 % yrityksen koko henkilökunnasta. Kevään ja kuivempien pyöräkelien tullen kiinnostuksen toivotaan taas kasvavan.

—Pyöräedun käyttöön ottavat henkilöt allekirjoittavat sopimuksen, jossa on määritelty Certian pyöräetupolitiikka. Tässä määritellään työsuhdepyöräetuun liittyvät työpaikkakohtaiset edellytykset, käytännöt ja ehdot. Palveluun rekisteröidyttyä pyörän voi hankkia mistä tahansa liikkeestä tai verkkokaupasta EU:n sisältä. Hankintaan liittyvä koordinointi pyöräedun käyttäjän ja työnantajan kesken on hoidettu palveluntarjoajamme kautta, kertoo Certian sisäisistä hallintopalveluista vastaava Satu Hjerppe.

Auto myyntiin ja pyörä käyttöön

Joensuussa asuva Juha Kulju työskentelee Certialla järjestelmäasiantuntijana. Hän kiinnostui pyöräedusta heti siitä kuultuaan.

—Sähköpyörän hankkiminen oli ollut mielessä jo ennen tätä Laskin saavani pyörän noin 25 % edullisemmin, joten tartuin tarjoukseen ja hankin itselleni n. 2800 €:n hintaisen pyörän, Kulju kertoo.

Kuljun perheessä oli pyörän hankinta-aikaan kaksi autoa. Kun Kulju otti käyttöön pyöräedun, toinen auto myytiin pois.

—Kahden auton pitäminen maksaa paljon. Mietimme, että pärjäisimmekö ilman toista autoa ja päädyimme myymään auton. Uusi järjestely on toiminut hyvin ja pyöräilinkin pitkälle syksyyn. Talvella olen työskennellyt useammin kotikonttorilla, enkä ole juurikaan pyöräillyt.  Toki yhden auton talous vaatii hiukan järjestelyitä, mutta toistaiseksi tämä on ollut hyvä ratkaisu.

Kulju ei ole pyöräilyn ”himoharrastaja” vaikka maastopyörän omistaakin. Sähköpyörää hän hyödyntää maantieajossa ja näkee pyöräinvestoinnin järkevänä myös koko perheen kannalta.

—Sähköpyörä tekee työmatkasta mukavan, kun sähkö avustaa mäet ylös niin kynnys lähteä pyörällä töihin on matalalla. Vapaa-ajalla taas on mukava käydä joskus ajelemassa metsäpoluilla ja reiteillä, joita Kontiolahden kankailla ja harjuilla riittää.

 Vuokrakauden lopuksi pyörän voi lunastaa omaksi 5 %:lla alkuperäisestä hankintahinnasta. Näin ollen hyvin pidettynä ja huollettuna sähköpyörä kestää useamman vuoden ja siitä on iloa myös muulle perheelle. Kuljun perheessä asiaa onkin ajateltu muunkin kuin pelkästään työmatkapyöräilyn näkökulmasta.

Työmatkapyöräily on arkinen ympäristöteko

Certian johto kannustaa henkilökuntaa hyödyntämään etua, joka innostaa ihmisiä liikkumaan. Tieto siitä, että pyöräetu on saanut aikaan muitakin positiivisia muutoksia työntekijöiden arjessa, vahvistaa ajatusta siitä, että pyöräedun käyttöönotto on ollut hyvä juttu.

— Pyöräetu on yksi niistä muodoista, millä tuemme henkilökuntamme hyvinvointia, mutta on hienoa, että sillä on myös ympäristöä säästävä ja heidän perheilleen iloa ja hyötyä tuova merkitys. Mitä useampi henkilö taittaa työmatkansa pyöräillen auton asemesta, se on samalla pieni arjessa toteutettu positiivinen ympäristöteko, toteaa Certian tj Ulla Laalo tyytyväisenä.

Kuljun työkaverit ovat olleet kiinnostuneita uudesta pyörästä ja kyselleet häneltä kokemuksista.

—Onhan tämä herättänyt paljon mielenkiintoa työkavereiden keskuudessa. Moni on käynyt katsomassa, että minkälainen pyörä on ja kysynyt lisää hankinnasta sekä käytöstä. Omalta osaltani voin todeta olevani hankintaan erittäin tyytyväinen, Kulju toteaa.

Pyöräetu Certialla

Faktaa

  • Työnantaja ja työntekijä sopivat pyöräedun säännöistä ja tekevät asiasta sopimuksen, jossa määritellään työpaikkakohtaiset edellytykset, käytännöt ja ehdot työsuhdepyöräetuun liittyen.
  • Pyöräedun arvo on työntekijälle 100 € /kk, jolloin verovapaa etuus on max. 1200 € / vuosi
  • Pyöräedun avulla työntekijä säästää keskimäärin 20–30 % pyörän hinnasta

Tilaa uutiskirje