Helena
Nikkola
Taloushallinnon asiantuntija

Työpaikka, joka tarjoaa pysyvyyttä ja selkeät raamit

—Olen ollut nuoresta lähtien kiinnostunut yhtälöistä, matematiikasta ja laskennasta. Lisäksi nautin opiskelusta ja kouluttautumisesta, jota olen saanut tehdä Certialla myös työn ohella, kertoo Certian taloushallinnon asiantuntijana toimiva Helena Nikkola.

Ei siis liene ihme, että Helenan opinto- ja työpolku on kulkenut laskentatoimen ja rahoituksen opinnoista ensin töihin pääomasijoittajalle ja sieltä myöhemmin Certialle pääkirjanpitäjäksi.

KLT-tutkinto työn ohella

Helenan nykyinen työnkuva koostuu Certian kirjanpidosta ja konserniasiakkaiden asiakaspalvelusta.  Vuonna 2018 hän siirtyi mukaan SAP:n konsernijärjestelmän käyttöönottoprojektiin ja asiakaspalveluun. Helena tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja toimii SAP-järjestelmämuutosten testaajana.

—On ollut tosi mielenkiintoista olla mukana SAP-konsernijärjestelmän käyttöönotossa ja kehittämisessä.

Helena suoritti vuonna 2019 KLT-tutkinnon, jonka pätevyyden myötä Certialla oli mahdollisuus hakea taloushallintoliiton jäsenyyttä. Jäsenyys myönnettiin, kun yrityksen ja sen toiminnot oli auditoitu huolellisesti läpi.

—KLT-tutkinnon suorittaminen työn ohella ei ollut mikään läpihuutojuttu. Useamman kuukauden kestäviin opintoihin ja lopputenttiin piti lukea ja sisäistää kymmenen kirjan verran oppimateriaalia. Onneksi sain käyttää opiskeluun myös työaikaani, joka helpotti tavoitteen saavuttamista. KLT-tutkinto vaatii jatkossa myös jatkuvaa ylläpitokoulutusta ja koulutuksesta täytyy raportoida säännöllisesti Tili-Instituuttisäätiölle.

Vapaa-aikaa lisäävä etätyö ilahduttaa

Certian toimipisteet sijaitsevat Vaasassa, Joensuussa ja Tampereella. Helena työskentelee Vaasassa, vaikka tekeekin töitä nykyään enimmäkseen etänä.  Pohjalaisena paluumuuttajana Certia on antanut hänelle mahdollisuuden joustavaan työntekoon pysyvässä oman alan työpaikassa.

—Pidän uuden oppimisesta, mutta nautin myös vakaan työnantajan tuomasta turvallisuuden tunteesta. Selkeä työnkuva ja annetut raamit helpottavat omaa tekemistä paljon. Tiedän, mitä minulta odotetaan ja mitä minun työnkuvaani kuuluu.

Helena hyödynsi etätyömahdollisuutta jo ennen pandemiaa. Hiljainen koti tarjoaa hänelle työ- ja keskittymisrauhaa, tosin työkavereiden lounasseuraa on välillä ikävä.

—Nykyinen etätyömallimme mahdollistaa myös jatkossa sen, että voin työskennellä pääosin etänä, Pidän tätä suurena etuna, koska työrauhan lisäksi se vapauttaa arkipäiviin lisää aikaa ja mahdollistaa myös joustavan vapaa-ajan suunnittelun.

Turun ja Helsingin kautta Pohjanmaalle vuonna 2008 paluumuuton tehnyt Helena nauttii siitä, että työmatkoihin ei kulu aikaa. Lisäksi golf-harrastuksen uudelleen löytyminen ilahduttaa.

—Ulkoilen ja liikun säännöllisesti. Kesällä aloitin golfaamisen usean vuoden tauon jälkeen. Se on ihanan koukuttava laji!

 

Lue lisää uratarinoitamme täältä!

Tilaa uutiskirje