Työnteon hybridimalli on huippu juttu!

Certian nykyinen työnteon hybridimalli kehitettiin henkilökunnan toiveiden pohjalta. Etätyöoikeus oli laajasti käytössä jo ennen pandemiaa ja nykyisin läsnäoloa työpaikalla edellytetään ainoastaan neljänä päivänä kuukaudessa.

—Koko etätyömalli pohjautuu molemminpuoliseen luottamukseen. Luottamus luo työtekoon rauhaa ja rauha tuo mukanaan työhyvinvointia. Työhyvinvointi taas heijastuu asiakkaille hyvänä palveluna. Tämä kehä ja siitä huolehtiminen on johdon yksi päätehtäviä, kertoo Certian tj Ulla Laalo.

Yrityksen johto on luonut selkeät raamit ja tavoitteet työnteolle. Certialla on käytössä selkeät prosessit, helposti saatavilla oleva tuki ja ohjeet. Kun ihmiset tietävät, mitä heiltä odotetaan, he haluavat olla luottamuksen arvoisia ja toimia odotusten mukaisesti.

—Työnteon hybridimalli näkyy toiminnassamme ja työn tehokkuudessa positiivisena signaalina. Henkilöstö on erittäin tyytyväinen tähän malliin, lisäksi työtehomme on pysynyt erinomaisella tasolla. Lähes kaikki työntekijämme hyödyntävät etätyömallin mahdollisuuksia tavalla tai toisella, Laalo toteaa.

Etätyö parantaa koko perheen elämänlaatua

Sovellusasiantuntija Ann-Louise Paulin on työskennellyt Certialla jo 12 vuotta. Jo ennen korona-aikaa hän hyödynsi etätyömahdollisuutta olemalla 3 päivää viikosta kotikonttorilla. Nykyisin hän piipahtaa kaupungissa kerran viikossa.

—Etätyömahdollisuus parantaa koko perheemme elämänlaatua. Säästän työmatkoissa aikaa päivittäin 1,5h verran. Lisäksi alakouluikäinen lapseni voi tulla suoraan koulusta kotiin, eikä iltapäivähoitoon ole tarvetta. Perheemme koiratkin ovat tyytyväisiä – tauotan työtäni lenkittämällä koirat päivällä. Asumme meren rannalla, joten samalla aivotkin saavat sopivasti happea, iloinen Ann-Louise kertoo.

Työpäivästä tehokas oman aikataulutuksen ansioista

Itse työnteko sujuu sujuvammin, koska keskittyminen onnistuu kotioloissa paremmin kuin töissä.

—Tarvitsen rauhaa ympärilleni kun teen projekti- ja suunnittelutyötä. Pystyn myös aloittamaan työt heti herättyäni, jolloin olen virkeä ja tehokas.

Sosiaalinen kanssakäyminen työkavereiden kanssa ympäri Suomea hoituu päivittäisten Teams-palavereiden kautta. Vaikka kahvipausseille kaipaakin välillä seuraa, se on pieni haitta hyötyihin verrattuna.

—En koe olevani yksinäinen, koska tapaan työkavereitani ja tiimiä päivittäin Teams-palavereiden välityksellä. 

Etätyön haitoista puhuttaessa mietitään usein sitä, onnistuuko oman työn johtaminen kaikilta yhtä hyvin, ja liukuvatko päivät usein ylitöiden puolelle. Tätä silmällä pitäen Ann-Louise on kehittänyt itselleen oman mallin työpäiviin, jota noudattamalla hän kykenee hallitsemaan työpäiviensä pituutta.

—Ainakin minulla työpäivien pituus pysyy hyvin kurissa. Totta kai välillä tehdään ylitöitä, mutta niitä tehtäisiin kiireisimpinä aikoina myös toimistolla. Hyvä keino työpäivän päättämiseen on se, ettei aloita uutta kokonaisuutta muutamaa minuuttia vaille neljän. Ajatus siirtyy helpommin vapaalle, kun koneelle ei jää pahasti keskeneräisiä töitä.  

Certialla tehdään etätöitä Raippaluodon saaren lisäksi myös esimerkiksi Ilomantsista, Helsingistä, Kokkolasta ja Jyväskylän alueelta.

Kiinnostaisiko sinua työnteko Certialla? Tutustu avoimiin työpaikkoihin täällä  tai lähetä avoin hakemus täältä

Tilaa uutiskirje